Pomůže vám s pěstováním


Lidé si po převratu zvykli, že najednou mají obchody plné zboží. Do extrémní podoby přeplněných obchodu vším možným nás dovedl kapitalismus, který u nás je už hezkých pár let. Majitelé supermarketů samozřejmě chtějí, aby měli co nejvyšší zisky, a tak zákazníkům nabízí co nejširší paletu zboží. Na jednom místě tak můžete nakoupit nejen pečivo a mléčné výrobky, ale i maso, ovoce a zeleninu, a spoustu dalších potravin i nepotravinářského zboží. Ceny jsou samozřejmě vyšší, než kdybyste šli nakupovat jednotlivé věci do specializovaných obchodů.

zahradní skleník

Proč pěstovat doma?
Naprostá většina lidí jde do supermarketu udělat týdenní nákup, protože nakoupí všechno, co potřebují na jednom místě. V tom je právě výhoda supermarketu a jejich majitelé o tom moc dobře ví. Bohužel kvalita nabízeného zboží už dávno není, co kdysi bývala. Když se zakousnete do jablka odněkud ze zahraničí, zjistíte že není zdaleka tak chutné jako to vypěstované u nás. Bohužel zahraniční producenti ovoce a zeleniny tlačí ceny dolů, a naší domácí pěstitelé jim nemohou konkurovat. Proto končí jeden sadař za druhým, a majitelé polí raději své výpěstky nabízejí přímo lidem prostřednictvím samosběru.

zahrada skleník

Občas se i stane, že státní potravinářská inspekce na pultech obchodů odhalí zahraniční plodiny, které nejsou vhodné ke konzumaci, protože i přes svou vysokou cenu obsahují několikanásobně nadlimitní porci pesticidům. Právě chuť, kvalita a cena ovoce a zeleniny donutila spoustu lidí začít opět zahradničit. Mnozí lidé si kvůli pěstování pořídili také skleník, a pokud si vyberete ten z polykarbonátu, budete mít navíc skleník který se vám jen tak nerozbije. Díky skleníku si budete moct vypěstovat více zeleniny, protože plodinám se daří lépe právě ve skleníku, a to díky vyšší vzdušné vlhkosti a díky většímu teplu. Začněte se zajímat o zahradničení a vypěstujte si vlastní zeleninu – vyplatí se to.