Naučte se pěstovat


Posledních pár let většina lidí nechce používat svou zahradu k pěstování plodin. Buď nemají čas, a nebo je pěstování nezajímá. Je to škoda protože vypěstovat si vlastní ovoce a zeleninu je mnohem lepší, než ho muset kupovat v obchodě. Někteří mají sice možnost nakupovat na trhu přímo od pěstitelů, ale tuto možnost máme jen během letní sezóny. Po zbytek roku jsme odkázaní na to, co nám nabídnou supermarkety.

zahradní skleník

Rozdílná kvalita
Všichni ví, že kvalita pěstovaných plodin u menších pěstitelů a těch v supermarketu, které se dováží většinou z druhého konce země, je zcela odlišná. Zatímco naše plodiny jsou chutné, mají krásné barvy a skvělou výživovou hodnotu, ty od velkých pěstitelů jsou většinou méně chutné a stojí bohužel mnohem více peněz. Jistě máte také zkušenostis tím, že jste si donesli ovoce nebo zeleninu z obchodu kde vypadalo krásně, a do pár dní shnilo. I proto se vyplatí pěstovat alespoň nějaké plodiny doma.

Kdo nemá s pěstováním zkušenosti, může se všechno naučit i sám. Není to nic složitého, jen je potřeba mít dostatek sil, odhodlání a udělat si čas. Pokud chcete aby vám zahrada nesla i užitek a nejenom potěšení z toho jak máte hezky zastřižený trávník, budete se muset zahradě věnovat pravidelně. Odměnou vám ale budou domácí plodiny, které jsou plné vitaminů a skvěle chutnají.

skleník zahrada

Vypěstovat si mnoho druhů zeleniny dokážete i na záhonku, ale pokud chcete pěstovat až do podzimu, je ideální mít doma skleník. V něm se rostlinám daří lépe, protože skleník udržuje teplo, což rostliny potřebuji. Zároveň je v něm ideální vlhkost, takže se ve skleníku daří exotickým květinám. Můžete si pořídit skleník s montáží, protože si ho dokážete smontovat podle návodu sami. Není na tom nic těžkého, a za pár hodin máte připravený skleník. Využijte tuto možnost a pěstujte si doma co vás napadne.