Betonový plot za vaším bazénem


Máte na zahradě bazén nebo o něm prozatím pouze uvažujete? A půjde o bazén zapuštěný do země s terasou a prostorem pro slunění na lehátkách? Pak byste se také měli postarat o to, abyste měli u bazénu potřebné soukromí. Bazén, který je součástí domu, a nejedná se o veřejné koupaliště, je totiž středem pozornosti kolemjdoucích, je to známý psychologický jev, kdy se lidé na ulici povšimnou zářivě modravé hladiny vody a modré barvy bazénové konstrukce, která ostře kontrastuje s okolím.

bazén na zahradě

Soukromé bazény však mají odlišnou povahu od bazénů veřejných, na veřejném koupališti se lidé navzájem příliš nevšímají, protože jsou tu všichni v plavkách a navíc v přímém sousedství, což tu vylučuje jakoukoli intimitu, ale pokud se zaměříte zvenčí na někoho u bazénu, a vy přitom nejste v plavkách, ale jste jen pozorovatel, může to zejména pro muže být zdrojem nebývalého vzrušení. Jinými slovy mnohem víc vás osloví krásná dívka u bazénu na zahradě, než dívky na veřejném koupališti mezi stovkami lidí, kde na své soustředění nemáte klid.

betonový plot

Tímto jen chceme naznačit, abyste si svůj bazén lépe chránili před okolím, a abyste jej obehnali vhodnou zídkou, například betonovým plotem z Pohořelic https://www.montazmpc.cz/betonove-ploty-pohorelice/. Betonový plot lze vztyčit až do výšky 250 cm a umístit jej na vhodné místo tak, aby zvenčí nemohl nikdo sledovat to, co se odehrává uvnitř. Výstavba tohoto typu oplocení je rychlá a je možné zajistit montáž na klíč včetně výkopových prací.

Betonové ploty mohou být umístěné ve svahu i na rovině, mohou vytvářet kaskádu, pokud je například bazén v horní části zahrady. Není problém je také kombinovat s živým plotem nebo s dřevem, doplnit jej okrasnými rostlinami a zhotovit jej v různých barevných provedeních. Zajímavé je také řešení plotových desek pokládaných do jednotlivých polí střídavě ve dvou barvách, což napodobuje vzhled šachovnice.