Podlahové topení svépomocí není utopie


Až si budete ve specializovaném obchodě prohlížet sety rozdělovačů se směšováním a skříní do zdi https://eshop.termtech.cz/rozdelovace-a-skrined/sety-rozdelovacu-se-skrini-do-zdi/se-smesovanim.html, až budete nahlížet do sortimentu systémových desek a topných hadic, možná vás napadne zařadit se mezi spokojené zákazníky, kteří si objednají materiál a začnou s výstavbou podlahového topení. Dnes už není nutné spoléhat se na betonování trubek, které je zdlouhavé, pracné a drahé, a které také nelze využít všude, například ne tam, kde je omezená nosnost podlahy. Podlahové topení se instaluje suchým systémem bez malty a bez betonu a jeho výstavba je také velmi rychlá. Během dvou, tří dnů máte hotovo a můžete začít topit, jakmile je rozdělovač připojen k topnému zdroji.

bosonohá chůze

Proč zrovna topení v podlaze

Možná vás napadá otázka, proč se vlastně zaměřit na podlahové topení, a proč jednoduše nesvěřit montáž radiátorů instalatérské firmě, která jsou zavedené a osvědčené? Na to existuje docela rychlá odpověď – podlahové topení vyhřívá místnosti rovnoměrně (na rozdíl od radiátorů), prostory se nemusí přetápět, aby vám nebyla zima od nohou, což přináší úsporu financí na vytápění, a tím většinou výčet výhod končí.

topný radiátor

Na jednu zásadní přednost ale nesmíme zapomenout – na léčebný efekt. Říká vám něco pojem „reflexní terapie“? Je to nejúčinnější masérská technika na světě, a pro někoho z vás může být záhadou, že zrovna chodidla jsou pro provádění reflexologie tak zásadní. Je to proto, že se na nich vyskytuje obrovský počet nervových vláken, propojující chodidla s vnitřními orgány soustavou energetických meridiánů. Jejich stlačováním a působením tepla lidských dlaní se tyto dráhy stimulují a dochází k léčebnému efektu – k detoxikaci a regeneraci všech orgánových systémů.

Bosonohou chůzí po vyhřáté podlaze se tyto body také vhodně stimulují a napodobuje se tím masážní proces. Pokud si na podlahu umístíte vhodné masážní předměty, například drobné gumové kuličky, budete tu mít reflexní terapii zdarma po celou zimu.